Spennende utvikling på Øverland gård

Hovedhuset Øverland gård

Det Kongelige Selskap for Norges Vel fikk Øverland gård Vestre i testamentarisk gave av Petter Øverland i 1943. Siden den gang har gården vært gjennom mange spennende faser, og har det siste tiåret gjennomgått store endringer.

Gårdens ressurser er tatt i bruk

Øverland gård ligger i Bærum kommune i Akershus og består av 400 dekar jordbruksareal og 1 500 dekar skog. Hovedhuset er pusset opp og leies ut til selskapsdrift til Annerledes Brød & Cirkus AS. I tillegg er et gammelt fruktlager bygget om til et hypermoderne storkjøkken og drives av samme leietaker.

Rundt 170 familier er tilknyttet gården gjennom Øverland Andelslandbruk hvor alt er basert på økologisk jordbruk. Deler av hagen disponeres av to lokale Steinerskoler hvor der foregår skoleundervisning og dyrking av urter, grønnsaker og frukt. I tillegg har naturbrukslinjen ved Stabekk videregående skole all praktisk undervisning på Øverland.

Miljøvennlig boligbygging

I samarbeid med Sjølyst Utvikling AS og Trysilhus AS er det bygget 90 boliger som får varmtvann og varme fra et flisfyringsanlegg på gården. Det er også etablert et biologisk avløpsrenseanlegg, og det skal bygges en helt ny barnehage med seks avdelinger.

Kortreist mat og turmuligheter

Gården har fått sin egen butikk med salg av kortreist mat. Det ses også på muligheten for å omgjøre låven til et kultursenter for kunstnere, og det skal bygges et visningsanlegg for fornybar energi.

Øverland gård byr også på utfartsparkering som gir gode muligheter for store og små til å ta i bruk de mange turmulighetene som ligger rundt. Man kan også gå på oppdagelsesferd i arboretet - et område med en systematisk samling av ulike busker og trær som brukes til studier og forskning.

 

Tips en venn Skriv ut